• Welcome!
  Welcome! This site provides information about the study programs and other activities taking place in our faculty.
 • Welcome!
  Welcome! The Faculty of Mechanical Engineering of Iasi offers high quality study programs for bachelor, master and doctoral degrees.
 • Admission 2016
  Admission 2016 For the admission in July 2016, we have a total of 354 places, Automotive Engineering, Mechanical Engineering, Mechatronics and Robotics, and also 247 places for the Masters.
 • Welcome!
  Welcome! This site provides information about the study programs and other activities taking place in our faculty.

Admitere la doctorat

 

Facultatii de Mecanica i-au fost repartizate prin ordinul M.E.N. urmatoarele locuri pentru admiterea la doctorat in 2013:

1) Domeniul Inginerie mecanica: 6 locuri la forma cu frecventa fara bursa si 1 loc la forma la forma cu frecventa cu taxa;

2) Domeniul Ingineria materialelor: 1 loc la forma cu frecventa fara bursa si 1 loc la forma la forma cu frecventa cu taxa.

 

Locurile de la forma cu frecventa fara bursa ar putea sa primeasca bursa prin intermediul unui proiect care urmeaza sa fie depus.

 

Inscrierile pentru sustinerea colocviului de admitere in programul de studii doctorale se fac in parioada 2.09.2013-19.09.2013.

Testul de limba straina va fi sustinut de catre promotiile anterioare anului 1999,la o data care va fi anuntata ulterior.

Absolventii promotiilor 1999-2013 vor depune dosarul de inscriere cu adeverinta care sa ateste limba straina promovata in facultate.

 

Sustinerea colocviului de admite la doctorat va avea loc pe 27sept. 2013, ora 9:00, in Sala de Consiliu a Facultatii de Mecanica.

Taxa de inscriere se achita la caseria universitatii.

Procedura de înscriere la doctorat

Concursul de admitere la doctorat se organizeaza anual, în luna septembrie, conform Hotarîrii Guvernului, astfel:

 

1.     Prima proba a concursului consta în examenul de competenta lingvistica pentru o limba de circulatie internationala, organizat la catedra de Limbi straine a Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi. În urma acestui examen, candidatul obtine un certificat cu care se prezinta la urmatoarea proba.

 

 2.    A doua proba se organizeaza sub forma unui colocviu, pe baza unei tematici si a unei bibliografii anuntate in timp util si se sustine în fata unei comisii formata din specialisti cu titlul de doctor. La concursul de admitere se apreciaza cu note de la 1 la 10 nivelul de cunoastere de catre candidati a problematicii specialitatii respective, capacitatea lor de a-si asuma initiative teoretice, experimentale si metodologice.

Studii de doctorat

Programul de doctorat oferă studii aprofundate în inginerie mecanică şi poate fi urmat la studii cu frecvenţă (pentru o perioadă de 3 ani) sau la studii fără frecvenţă (pentru o perioadă de 3 ani).

Funcţie de tematica abordată, teza de doctorat va cuprinde analiză teoretică, parte experimentală şi / sau modelare numerică.

Candidatul va susţine examene pe parcurs şi o prezentare / examinare finală. La îndeplinirea tuturor cerinţelor programului candidatul va obţine o diplomă de Doctor în Inginerie Mecanică.


 

Ştiri

Mediafax
242017
Today
This week.
This month.
Total
21
101
1251
242017
Your IP: 18.232.99.123
Hour: 2019-07-16 06:59:49