• Welcome!
  Welcome! This site provides information about the study programs and other activities taking place in our faculty.
 • Welcome!
  Welcome! The Faculty of Mechanical Engineering of Iasi offers high quality study programs for bachelor, master and doctoral degrees.
 • Admission 2016
  Admission 2016 For the admission in July 2016, we have a total of 354 places, Automotive Engineering, Mechanical Engineering, Mechatronics and Robotics, and also 247 places for the Masters.
 • Welcome!
  Welcome! This site provides information about the study programs and other activities taking place in our faculty.

Centre de cercetare

- Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industrie alimentară - director prof.univ.dr.ing. Vasile Neculăiasa - centru de cercetare de tip B, recunoscut de CNCSIS în 2005, prin certificatul nr. 79

 

- Centrul de cercetare în inginerie mecanică şi mecatronică - director prof.univ.dr.ing. Spiridon Creţu

 

La Facultatea de Mecanică se desfăşoară activităţi de cercetare în toate domeniile majore ale ingineriei mecanice. Cele mai importante domenii de cercetare includ producerea şi utilizarea eficientă a energiei termice, reducerea poluării mediului, îmbunătăţirea calităţii şi performanţelor organelor de maşini, echipamente de diagnosticare a fiabilităţii şi a tensiunilor mecanice şi termice, proiectarea roboţilor industriali, biomecanică, echipamente ultraperformante pentru motoare cu ardere internă, îmbunătăţirea maşinilor pentru agricultură şi industrie alimentară.

 

În fiecare an cadrele didactice ale Facultăţii de Mecanică sunt angrenate într-un număr mare de granturi de cercetare. De exemplu, în 2009 s-au încheiat un număr de 23 de granturi cu Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice în Învăţământul Superior (CNCSIS) şi cu Academia Română, iar alte 3 au fost încheiate cu parteneri din industrie. Deasemenea, au fost susţinute 6 teze de doctorat.

 

O metodă importantă de diseminare a rezultatelor este publicarea de lucrări şi cărţi de specialitate. Astfel, pentru 2009 publicaţiile au cuprins 166 de articole în reviste naţionale şi internaţionale şi 22 de cărţi. De asemenea, au fost brevetate două invenţii.

 

În principal, cercetarea este efectuată în clădirile Facultăţii de Mecanică. Unele proiecte de cercetare cuprind cooperări cu alte universităţi din România şi din străinătate, cât şi cu companii industriale. Aici trebuie menţionate Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Tehnică, ICEMENERG Bucureşti, INMA Bucureşti, Dacia Automobile SA – Piteşti.

Ştiri

Mediafax
242326
Today
This week.
This month.
Total
26
410
1560
242326
Your IP: 54.211.135.32
Hour: 2019-07-19 02:48:10