• Programarea examenelor pentru sesiunea 14.01-5.02.2018
  • Bine ați venit!
    Bine ați venit! Acest site vă prezintă informații despre programele de studii și despre alte activități care se desfășoară în facultatea noastră.

Excursie de studiu în anul universitar 2013 - 2014

În perioada 05-10 mai 2014, studenții Facultății de Mecanică din Iași au avut oportunitatea de a vizita unele dintre cele mai mari companii din țară, dintre care putem menționa Schaeffler Group, Continental Automotive și Renault Group România. Excursia, cu scop educativ și în același timp motivant pentru studenții facultății, a fost organizată de unul dintre cadrele didactice ale instituției de învățământ, conf. dr. ing. Gelu Ianuș.

 Plecarea a avut loc luni, 5 mai a.c., de la Facultatea de Mecanică, iar în aceeași zi studenții au vizitat alături de cadrele didactice îndrumătoare compania aeronautică Aerostar Bacău.

 

În ziua următoare, grupul din Iași a efectuat vizita în uzinele Dacia din Mioveni, Argeș, România

 

Miercuri, 7 mai a.c., studenții au avut ocazia de a lua parte la activitățile care se desfășoară în Centrul de Cercetare Renault Dacia Nissan, de la Titu.

 

Următoarea zi, companiile INNA Schaeffler FAG Brașov și Autoliv și-au deschis porțile, prezentând studenților noștri domeniile de activitate, istoricul companiei și liniile de fabricație.

INNA Schaeffler FAG Brașov:

Autoliv Brașov:

 

Vineri, în penultima zi a excursiei de studiu, studenții Facultății de Mecanică au participat la vizitele din companiile multinaționale Continental Automotive Sibiu și NTN-SNR Sibiu

Continental Automotive Sibiu:

NTN-SNR Sibiu:

 

De asemenea, pe întreaga durată a excursiei, studenții au vizitat și principalele puncte de atracție ale orașelor traversate, cum ar fi Centrul istoric al Brașovului, Sibiului, Cetatea de la Sighișoara, dar și zonele montane și orașele surprinse de itinerariul inițial.

"A fost o experiența unică, mai ales pentru faptul că nu este ușor să îți fie facilitat accesul în astfel de companii. Prin această excursie de studiu, suntem motivați să ne dezvoltăm în carieră, reușind astfel să ne integrăm pe piața locurilor de muncă din domeniul nostru de activitate, în companii de această natură. Recomandăm ca pe viitor să participe cât mai mulți studenți.", au relatat câțiva dintre studenții care au luat parte la acest circuit educațional.

2613752
Azi
Săptămâna curentă
Luna curentă
Total
1242
7134
29977
2613752
IP-ul Dumneavoastră: 54.81.71.187
Ora exactă: 2018-04-20 15:09:42